Detailhandel

Opbrengst funding Kadir’s schiet na eindsprint door naar acht ton

13 januari 2025

Halalmerk haalt doelbedrag voor eigen bakkerij binnen, productie opgestart

Kadir's funding bereikt 800k

Deurne/Den Bosch,
De sharefundingsactie van Kadir’s, waarbij particulieren en bedrijven in het halalmerk kunnen investeren, is succesvol afgerond. Na een eindsprint is het beoogde bedrag van zo’n 800.000 euro binnen. Met dit groeigeld kan het bedrijf, dat aan bijna alle supermarktketens in Nederland halalsnacks levert, haar eigen bakkerij in het Brabantse Deurne openen en alle ambities verwezenlijken. Nog deze maand komen de eerste halal worstenbroodjes uit de oven.

De funding liep lange tijd moeizaam. Terwijl Kadir’s reeds een pand had gehuurd, stond de teller tijdens afgelopen kerstdagen nog op ‘slechts’ 400.000 euro. Maar in de twee weken daarna schoot dit bedrag plots door naar de huidige 800.000 euro. Genoeg om, na een grondige verbouwing en aanschaf van allerlei machines, de industriële bakkerij nu echt te openen.

‘Enorm dankbaar’

Oprichter van het snelgroeiende merk, de Bossche ondernemer Kadir Ahmed, is vervuld van trots en blijdschap. “De laatste weken ging het echt als een raket en hebben veel mensen besloten om geld te steken in ons merk en zo een aandeel te krijgen in ons bedrijf. Ik ben al deze investeerders enorm dankbaar. Met hun steun is de eerste dedicated happy halal bakkerij van Nederland nu echt een feit.”

Hoewel de funding formeel gesloten is, melden zich nog dagelijks mensen om ons financieel te ondersteunen. “Dat is echt hartverwarmend en een enorme motivatie om zo veel mogelijk mensen en culturen bijeen te brengen met eten waar je blij van wordt.” Als dank wil Kadir’s alle bevindingen, inzichten en tips naar aanleiding van het investeringstraject delen. “Want succes dat je deelt is twee keer zo lekker.”

Regie op kwaliteit

Ahmed en zijn collega’s zetten momenteel de laatste, belangrijke stappen. Dat gaat van het perfectioneren van de productielijnen tot het aannemen van personeel, zoals een bakker en logistiek medewerkers. Streven is om, na een proefproductieperiode, eind januari daadwerkelijk te produceren voor de Nederlandse supermarkten. In eerste instantie gaat het om worstenbroodjes. In een later stadium bapao’s en allerlei andere producten. Uiteindelijk is het de bedoeling om alle snacks zelf te produceren. Nu maakt Kadir’s nog gebruik van externe leveranciers.

Met de eigen productielocatie wil het snelgroeiende halalmerk, met in 2024 een afzet van ruim 1,7 miljoen snacks, de regie houden op de kwaliteit. Ahmed: “Door zelf te produceren houden we grip op de kwaliteit van de producten. We willen halal mainstream maken, maar dan wel met alleen ’tienen’ die uit de oven komen. Daarnaast houden we prijs in eigen hand, zijn we in staat om nieuwe snacks te ontwikkelen en kunnen we leveringszekerheid garanderen. Vanuit onze industriële bakkerij bakken we wanneer en zo veel we maar willen. Daarmee spelen we snel en doeltreffend in op de behoefte van de klant.”

Roemruchte geschiedenis

De bakkerij zit op een roemruchte locatie. Tientallen jaren werden hier, aan de Doctor Huub van Doorneweg, namelijk worstenbroodjes gebakken, onder meer door de vermaarde snackfabriek Beckers. In 2022 kwam er een eind aan die traditie. Beckers was op dat moment al opgegaan in het bedrijf GoodLife Foods. “De geur van worstenbroodjes gaat snel weer door Deurne wapperen”, jubelt Ahmed. “Maar dan wel die van halalvarianten, met ons eigen recept en hoog op smaak.”