Geen

Toussaint Claessens sluit op termijn restaurant De Kantien in Valkenburg

06 januari 2018


Toussaint Claessens, founder en mede-eigenaar van Chocolate Company, ging in december 2016 ‘back to the roots’. Hij stortte zich toen – als chefkok in hart en nieren – weer op het koken. In het voormalige restaurant van Hubert Haenen aan de Plenkertstraat in Valkenburg opende hij De Kantien van Tous.

“Ik keer terug naar mijn roots -het koken- omdat ik bij Chocolate Company mijn creativiteit te vaak moest beheersen om het productieproces niet te verstoren. En dat is voor een échte chef niet altijd even prettig”, liet hij destijds aan WijLimburg weten.

Het was de bedoeling om naast het pand in zijn geboortestad Valkenburg ook eenzelfde restaurant te openen aan de markt in Kerkrade in het voormalige pand van Navarro. In De Limburger zegt Claessens dat hij maanden heeft lopen dubben of hij beide restaurants zou gaan runnen. “De realiteit van de horeca is anders dan vijftien jaar geleden. Ik kan niet aan voldoende passend personeel komen. En ik kan me niet opsplitsen.”

Daarom heeft hij het besluit genomen om Valkenburg op termijn te sluiten en zich volledig te storten op het nieuwe restaurant in Kerkrade. De verwachting is dat de nieuwe ‘Kantien van Tous’ met Pasen zal open gaan.

Voorlopig blijft de zaak in Valkenburg gewoon geopend. Claessens is op zoek naar een overname-kandidaat voor het pand en heeft hiervoor Horeca Advies Zuid van Luc Overhof ingeschakeld. De wens is om de overname voor Pasen te realiseren, maar als dat niet lukt, blijft Claessens voorlopig de beide zaken runnen.

Het totaal verbouwde horecapand aan de Markt in Kerkrade is een initiatief van ondernemersechtpaar Dionne en Harm Wiertz van Wiertz Company.


Boost je ondernemerskennis!

Blijf op de hoogte van het laatste ondernemingsnieuws in Limburg. Schrijf je in en ontvang twee keer per week onze nieuwsupdates.