Horeca en toerisme

Duurzaam Food & Beverage Event inspireert hotelsector

09 april 2025
Duurzaam Food & Beverage Event inspireert hotelsector

Vakgenoten kwamen samen voor programma over duurzame trends

Amsterdam,
Tijdens het tweede Sustainable Food & Beverage Inspiration Event van de Green Hotel Club verzamelden ruim vijftig F&B-managers, chef-koks en hotelmanagers uit de regio Amsterdam zich om inspiratie op te doen, kennis te delen en duurzame leveranciers te ontmoeten. Het Duurzaam Food & Beverage Event inspireert hotelsector. Zo zet de hotelsector stappen richting een duurzamere toekomst.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Het evenement vond plaats op vrijdag 4 april in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en had als doel de ecologische voetafdruk van populaire hotelmaaltijden te verkleinen. Vakgenoten kwamen samen voor een inspirerend programma vol presentaties over de nieuwste duurzame trends. Het event werd goed ontvangen door zowel de bezoekers als de acht aanwezige duurzame F&B-leveranciers.

Plantaardig assortiment

Tijdens het evenement kwamen diverse duurzame thema’s aan bod. Wouter Muis sprak namens GRO over circulair geteelde oesterzwammen en hoe deze op verschillende manieren in hotelmenu’s kunnen worden verwerkt. Het Duurzaam Food & Beverage Event inspireert hotelsector om actie te ondernemen. “We wilden laten zien hoe hotels kunnen bijdragen aan circulariteit en verduurzaming – zowel via ons circulaire model als met een smakelijk, plantaardig assortiment dat breed aanspreekt.”

Natuurherstel

Ook Matthijs Westerwoudt, oprichter van Wilderland, deelde zijn visie op hoe natuurherstel en biodiversiteit geïntegreerd kunnen worden in de landbouw. “Samen kunnen we een landschap creëren dat goed is voor bijen, vogels, vlinders, insecten – en uiteindelijk ook voor onszelf. Het enige wat we hoeven te doen, is vaker kiezen voor dit soort producten.” Het Duurzaam Food & Beverage Event inspireert hotelsector om deze visie te omarmen.

Kennis delen is een kracht

De aanwezige leveranciers waren positief over de inhoud en sfeer van het event. “Het is krachtig om Amsterdamse hotels samen te brengen – zo kun je echt ervaringen delen en stappen zetten richting verduurzaming,” aldus Wouter Muis. “De waarde van dit evenement zit vooral in het netwerk: het samenbrengen van de hele keten, van leveranciers tot hotels, en het uitwisselen van kennis in één ruimte.” Het Duurzaam Food & Beverage Event inspireert hotelsector om deze samenwerkingen te versterken.

Next level

Volgens Matthijs Westerwoudt wint duurzaamheid duidelijk aan terrein in de hotelsector. “Waar duurzaamheid vroeger nog geassocieerd werd met geitenwollen sokken en matige vleesvervangers, is het nu juist iets premium en vooruitstrevends. Het inspireert me dat high-end en duurzaam tegenwoordig hand in hand gaan. Mooi om te zien hoe serieus hotels hiermee aan de slag zijn.” Hierdoor inspireert het Duurzaam Food & Beverage Event de hotelsector om naar een hoger niveau te streven.

Laagdrempeligheid

De organisatie blikt met tevredenheid terug op het evenement. “Het was een groot succes! Fantastisch om duurzame en innovatieve leveranciers een podium te geven voor de aanwezige hoteliers,” zegt Femke Moonen, Programma Manager bij Green Hotel Club. “Het evenement bood een toegankelijke manier om te proeven, netwerken en kennis op te doen over de ontwikkelingen in de keten. Zo zetten we samen stappen richting een steeds duurzamere hotelsector.”

Waardevolle contacten

Ook DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station blikt positief terug. Floris Licht, General Manager vertelt: “Het was ontzettend leuk om samen met de Green Hotel Club voor de tweede keer een Sustainable F&B Inspiration Event in ons hotel te mogen organiseren. Er was weer veel enthousiasme onder zowel de leveranciers en de hotel collega’s van de verschillende hotels die aanwezig waren en er zijn een hoop waardevolle contacten gelegd. We kijken nu al uit naar de volgende editie!”


Boost je ondernemerskennis!

Blijf op de hoogte van het laatste ondernemingsnieuws in Noord-Holland. Schrijf je in en ontvang twee keer per week onze nieuwsupdates.